Leolux Scylla


Deze fauteuil is een tijdloze klassieker die veel bekendheid geniet. Het is een ontwerp van Gerard Vollenbrock, die zich heeft laten inspireren door ‘De Stijl’. Deze stroming (1917-1932) in de kunst en de architectuur is vernoemd naar het gelijknamige tijdschrift van o.a. Theo van Doesburg, Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld. Men stelde zich ten doel om de kunst radicaal te hervormen, onder de invloed van de grote technische, wetenschappelijke en sociale veranderingen in de toenmalige wereld.

In de wereld van de kunst was schoonheid niet meer synoniem voor rijke decoratie: integendeel niet functionele ballast werd overboord gezet, zodat er een eerlijk geconstrueerd resultaat overbleef, wat verstoken was van al het niet-essentiële. Ook het latere Bauhaus was een stroming die deze denkrichting verder heeft uitgewerkt in de tijd dat er steeds meer voor serie productie werd ontworpen.

Er werd een minimaal aantal kleuren toegepast: alleen de primaire kleuren en zwart, wit en grijs. Voor het meubelontwerp betekende het de schoonheid van de functie en een zo eenvoudig mogelijke vormgeving: alleen de essentie mocht overblijven en die moest dan nadrukkelijk de functie ten dienste staan. Dat is met de Leolux Scylla wel gelukt: dat bewijst de populariteit van dit model al sinds 1996.

De Scylla Flavours editie van Leolux werd in 2011 zelfs nog bekroond met een als Goed Industriëel Ontwerp en met een Interior Innovation Award.


Elementaire vormgeving van de Leolux Scylla fauteuil

De Leolux Scylla is een elementair ontwerp, wat een uitmuntend actief zitcomfort heeft. Het model heeft een elegant maar ingetogen modern verchroomd buisframe met kleine details vooraan de armen en het frame loopt achter de gestoffeerde rug door met een perfectionistische afwerking. Van de zijkant gezien is het een doorgaand volume met de Gulden Snede als uitgangspunt voor de verhoudingen.

De arm bestaat uit een stoere, royale en zacht gevulde, licht gebogen steun, waarop het prettig leunen en vasthouden is. De open zijkant geeft het model enige transparantie, terwijl de rug en de zit toch wel een redelijk volume hebben: de Scylla is echt aanwezig, voor altijd en gaat niet aan de kant voor trends of modegrillen…


De mogelijkheden in uitvoeringen van de Leolux Scylla

Het model heeft als fauteuil een bescheiden breedte van 74 cm en is leverbaar in de lage versie met een rughoogte van 73 cm of, sinds enkele jaren, ook met een hogere rug van 86 cm, doordat er een extra hoofdsteun aan de rug is toegevoegd. Verder is er ook een Scylla 2,5-zitsbank leverbaar met een breedte van 167 cm. De serie bestaat ook nog uit een Scylla poef van 50 x 54 cm.

Hoewel het model standaard al een actieve zit heeft, is het ook nog leverbaar in een extra stevige ‘Firm’ uitvoering, voor als u er de voorkeur aan geeft, om meer ‘op’ als ‘in’ de fauteuil te zitten.

Het feit dat de zijkant in een ander materiaal of een andere kleur uitgevoerd kan worden, als de zit en de rug, en dat de arm in alle beschikbare leerkleuren kan worden geleverd, zorgt voor eindeloze combinatie mogelijkheden.

Zo kunt u helemaal uw persoonlijke Leolux Scylla fauteuil configureren.


Leoline webshop voor de configuratie van uw Leolux Scylla

In de webshop van Leoline kunt u in deze collectie topmodellen zelf uw ideale uitvoering kiezen van uw favoriete uitvoering Leolux Scylla.

Hier kunt u de Leolux Scylla fauteuil hoog of laag, helemaal naar uw wensen kiezen, in vele soorten leer of alcantara voor de armen en stof, alcantara of leer voor de zijkanten, de zit en de rug, zodat u voor bijna iedere wens uw ideale uitvoering samen kunt stellen in de webshop van Leoline.

Na het invoeren van uw gewenste uitvoering, ziet u daar wat uw Leolux Scylla model kost in de soort en kleur stof of het leer van uw keuze.


Kleuren bekleding voor de Leolux Scylla

U kunt kiezen uit een palet met een enorm scala aan kleuren. Dat is in de collectie van de uitgebreide mogelijkheden van Leolux leer geen enkel probleem.

Alleen de kwaliteit Senso leer heeft al 45 kleuren. Dit luxe leer met een royale dikte van ruim 1,5 millimeter heeft door het krimpeffect een wat robuuster karakter. Het is bestand tegen intensief gebruik en daarmee geschikt om toe te passen in een druk gezinsleven.

Ook het gladdere, elegante Bimardo leer kan worden toegepast op de Leolux Scylla: dan wordt het model wat chiquer en dit leer voelt wat warmer aan, doordat het wat minder zwaar is afgedekt. De gebruikscategorie van dit leer is normaal tot intensief. In Bimardo leer zijn nog eens 18 kleuren leverbaar.

Verder zijn er nog de kwaliteiten Leolux leer: Wapiti, Ceras, Arkadia, Bronto en nog enkele zeer luxe en ook gevoeliger kwaliteiten leer met elk hun eigen kleurpallet.

U kunt voor de zijkant, de zit en de rug van uw Leolux Scylla ook kiezen voor een zachte en luxe meubelstof, uit een selectie stoffen van een goede kwaliteit, die door de stylisten van Leolux zijn geselecteerd.


Leolux Scylla Flavours

Deze 16 ‘smaken’ zijn voor u bedacht door de stylisten van Leolux om het kiezen wat makkelijker te maken. De namen van de uitvoeringen, spreken voor zich, zoals:

 • een lichte serie: Vanilla en Turkish delight,
 • een grijze serie: Poppy en Black bean,
 • een blauwe serie: Bramble en Blueberry,
 • een rode serie: Chili en Cayenne,
 • een zwart/anthraciete serie: Balsamico en Vinegar,
 • en nog een lime serie: de Basil en Mint en
 • een fuchsia roze serie: de Sorbet en de Scylla Marmelade

Alle zittingen en ruggen van de serie Scylla Flavours zijn gestoffeerd met de stof Maze of Belluno. De zijkanten en de armen zijn uitgevoerd in Senso leer.

Leolux Scylla Jewels

Deze serie bestaat uit nog eens 14 luxe ‘juweeltjes’ met klinkende namen als: Scylla Agate, Peridot, Sapphire, Tanzanite, Zircon, Aventurine, Amber, Citrine, Onyx, Topaz, Garnet, Jasper, Ruby en de Scylla Rhodolite.

Al deze uitvoeringen zijn zowel in de hoge als in de lage Leolux Scylla leverbaar. U kunt ook een bijpassende Scylla poef bestellen.


Leolux Scylla personal

De voorgeselecteerde Scylla Flavours en de Scylla Jewels zijn extra scherp geprijsd. Tegen de normale prijs kunt u de Scylla ook helemaal naar uw wensen aanpassen en uw eigen persoonlijke keuze maken voor de kleur en de soort stof of leer. U komt er dus altijd uit!


De fabriek Leolux: unieke collectie tijdloze designmeubelen

De Scylla fauteuils worden gemaakt in de fabriek van Leolux uit Venlo. Dit is al jaren het bekendste Nederlandse merk voor designmeubelen met een bijzonder goed zitcomfort van hoge kwaliteit.

Leolux bestaat al sinds 1934 en is in de loop van de jaren een onderscheidend merk geworden, wat design, ambacht en kunst op een unieke manier combineert in een comfortabele en diverse collectie. Laten we trots zijn op deze innovatieve functionele en elegante collectie Leolux designmeubelen van eigen bodem!


Uw favoriete Leolux Scylla bank of fauteuil uitproberen?

Het is zeker aan te raden om het zitcomfort te komen proberen in de inspirerende showroom van Linéale in de provincie Utrecht, net buiten het stadje Rhenen: dus centraal in het land. U kunt u op uw gemak de modellen uitproberen onder het genot van een kopje koffie of thee en u kunt er tegelijk deskundig advies krijgen, als u de Leolux Scylla fauteuil aan uw wensen wilt aanpassen.

In de showroom van Linéale in Rhenen zijn doorlopend veel modellen van de Leolux collectie te zien en te ervaren. Komt u eens langs in onze ruime en sfeervolle showroom in Rhenen!

U wordt gastvrij ontvangen en wij begeleiden u graag bij uw keuze, als u dat wilt. U kunt op uw gemak komen proefzitten om uw optimale Leolux Scylla fauteuil te kiezen, waar u de komende tijd van kunt genieten!

U bent van harte welkom!

Tip: mailt u ons vast de configuratie en de uitvoering van de Leolux Scylla serie, die uw interesse hebben, zodat wij met u kunnen meedenken of dit voor u de optimale keuze is.


Beleef onze Leolux Showroom!
 • Gratis advies van onze Leolux specialisten
 • Advies in relatie tot uw interieur
 • Balans in kleur, licht en ruimte
 • Ruime beleving van het Leolux assortiment
Steenoven 1 - 3911 TX Rhenen
(0317) 62 00 72
Niet alle gegevens zijn correct ingevoerd. Voer uw naam en e-mail adres in.
Kies uw datum Kies uw tijd
Menu
x