Leolux Salontafels

Leolux-Salontafels-aditi
Leolux-Salontafels-cimber

Leoline: de webshop voor de optimale keuze van uw Leolux salontafel

U bent op zoek naar een Leolux design salontafel ?: dan bent u hier op het juiste adres. Bij Leoline kunt u alle modellen Leolux salontafels online bekijken en samenstellen in de door u gewenste uitvoering.

Leolux uit Venlo is al jaren het bekendste Nederlandse merk voor designmeubelen. Het gaat Leolux om het aanbieden van een complete interieurbeleving. Daarom brengt deze innovatieve fabrikant , naast een comfortabele collectie zitmeubelen, ook Leolux design salontafels, bijzettafels en vele modellen ‘zitplaatsverlengers’ of hockers of voetenbanken of , zo u wilt gewoon: poefs, op de markt.

Het actieve bedrijf is in 1934 begonnen als de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek. Ergens in de jaren zestig wordt de naam ‘ Leolux ’ de merknaam. Vooral vanaf 1982 groeit het bedrijf wel bijna 20 jaar heel sterk, zodat het marktleider is geworden in zijn segment voor de Nederlandse markt. Ook de export is dan belangrijk gegroeid.

Inmiddels is het een onderscheidend merk geworden, wat design, kunst en ambacht op een unieke wijze weet te combineren in een zeer diverse en comfortabele collectie. De eigenzinnige media campagnes geven een samenbindend karakter aan de brede verzameling heel verschillende, unieke modellen.

Diverse generaties Sanders hebben op een bezielende manier leiding gegeven aan dit mooie en sympathieke bedrijf, wat in de loop van de tijd uitgegroeid is tot het bekende designmerk, wat het nu is.

Laten we trots zijn op deze Nederlandse innovatieve zitmeubelfabrikant met zijn brede collectie Leolux salontafels.

In de webshop van Leoline kunt u in deze collectie topmodellen zelf uw ideale uitvoering kiezen van uw favoriete model Leolux salon tafel.


Brede collectie Leolux salontafels

Het ontwerp van een Leolux design salontafel is een creatief proces van ideeën ontwikkelen deze door middel van het maken van proefmodellen productierijp maken. De vorm, de constructie, de functie, het materiaalgebruik en uiteindelijk de prijs moeten allemaal leiden tot een consequent product, wat voldoet aan de wensen van de beoogde doelgroep.

Er zijn veel internationale ontwerpers betrokken (geweest) bij het ontwikkelen van de verschillende karakteristieke Leolux salontafels voor de diverse smaakvoorkeuren van de eindgebruikers. Ze kunnen wat kleur en afwerking betreft helemaal aan uw wensen en uw situatie worden aangepast. De door u gewenste uivoering kunt u configureren in de webshop van Leoline.

U ziet daar in één oogopslag wat uw Leolux salontafel kost in de uitvoering van uw keuze.


De keuze van het model Leolux salontafel

Er zijn oplossingen in de collectie Leolux salontafels die een groot centraal oppervlak vormen in uw zitgroep. Voorbeelden van deze modellen, zijn de modellen Aditi, Tablet, Maita en eventueel de Pampa en de Liliom. Deze vullen in principe op een statische, rustige manier het middenvlak tussen de Leolux banken en Leolux fauteuils in uw zitgroep (bijna) helemaal.

Als uw zitgroep heel veel vrije ruimte heeft in het midden, kunt u ook denken aan twee kleine Leolux salontafels met een pauze ertussen, zodat je in het midden ertussendoor kunt lopen. Eventueel kunt u ze ook nog diagonaal laten verspringen. Zo voorkomt u dat het geheel te massief wordt en dat u te weinig bewegingsvrijheid overhoudt.

Een heel andere manier van toepassen van een salontafel-functie, is het speelse en juist vrije indelen: u laat het grote middenvlak leeg, behalve het plaatsen van kleinere sets tafeltjes op de plaats waar u ze nodig heeft. Deze plaats kan ook variëren: de kleine handzame tafeltjes zijn makkelijk te verzetten, waardoor er een steeds wisselende opstelling ontstaat.

Binnen de set of het ‘nest’ Leolux bijzet tafeltjes brengt u juist zoveel mogelijk variatie aan qua kleuren en materialen. Graag ook wat hoogte verschillen toepassen: zodat het geen homogene en saaie familie wordt. Om nog meer leven in de brouwerij te brengen, kunt u nog een met leer of stof beklede Leolux voetenbank toepassen. Dan heeft u gelijk een reserve zitplaats.


Het ‘live’ beleven van uw Leolux salontafel

Hierbij nodigen wij u uit om de vele mogelijkheden te komen beleven op de prachtige showroom van Linéale in Rhenen: in het midden van het land, in het zuidoosten van de provincie Utrecht. Daar kunt u op uw gemak alles in het echt zien, onder het genot van een kopje koffie of thee, en u kunt er tegelijk deskundig advies krijgen als u de Leolux salontafel aan uw wensen wilt aanpassen.

In een prachtige omgeving langs de Rijn ligt het kleine stadje Rhenen, waar u ook zeker van de natuur kunt genieten, nadat u uw keuze heeft kunnen maken.


De keuze van het materiaal voor uw Leolux salontafel

Kiest u voor een Leolux salontafel met een massief houten blad, voor fineer of voor een van de vele kleuren gelakte bladen? En wilt u een gladde lak of liever een ruwer oppervlak, wat Spruzza wordt genoemd? Er zijn voor uw Leolux salontafel heel veel mogelijkheden in al deze materialen, soms zijn meerdere materialen zelfs in combinatie in één model toepasbaar.

Massief hout, zoals noten, eiken of kersen, wordt afgewerkt met olie of met een transparante lak. Het voordeel van een lak is dat het gemakkelijker is in het gebruik, omdat er minder snel vocht in het hout trekt. Als u echter een beschadiging aan de lak krijgt, is het niet zo eenvoudig zelf te herstellen.

Dan is massief hout, wat is afgewerkt met een olie, weer makkelijker: u kunt dan (plaatselijk) schuren en deze plek weer opnieuw van olie voorzien. Mocht de bijgewerkte plek een te groot kleurverschil geven met de rest van het blad, dan kunt u overgaan tot het schuren van het hele blad. Wanneer u daarna de olie weer in twee lagen opbrengt, is uw Leolux salontafel weer als nieuw!

(tip: schuurt u wel altijd in de richting van de houtnerf: nooit haaks erop)


Uw zitgroep indelen met Leolux salontafels

Met het bepalen van de indeling van uw zitgroep is een aantal basisgegevens van belang zoals een eventueel uitzicht, een open haard (en hoe belangrijk is die?), de TV en natuurlijk het aantal zitplaatsen wat u wilt. Vaak is het slim om open haard en TV dicht bij elkaar te plaatsen, zodat u beide in dezelfde opstelling centraal heeft staan.

Natuurlijk is ook de vorm van de ruimte en de routing belangrijk. Er zijn vrij standaard maten zoals een hoofd inloop van de zitgroep: optimaal is minstens 80 cm. Een ideale maat tot de Leolux salontafel is 45 cm. Dan hoeft u niet op te staan om iets van tafel te pakken en kan er nog net iemand passeren. Zo is het ook belangrijk een maximale afstand tussen de Leolux banken in acht te nemen, omdat het onderling contact anders verloren gaat, wanneer de afstand te groot wordt. In de meeste situaties is 4 tot 4,50 meter ruimte tussen de Leolux banken wel maximaal.

Als u heeft bepaald hoe de zitmeubelen komen te staan, kunt u de opstelling met de Leolux salontafels hierop afstemmen. Globaal zijn er twee soorten oplossingen mogelijk: een rustige, statische oplossing met één of twee tafels in het midden die de vrije ruimte grotendeels vullen en zo staan opgesteld dat u ze vanuit alle posities als aflegvlak kunt gebruiken. Maar u kunt ook kiezen voor veel vrije ruimte door alleen daar waar nodig, enkele kleine tafeltjes toe te passen. Die mogen dan juist veel onderling verschil hebben in hoogte, kleur en vorm. Hoe meer variatie, hoe beter. Een Leolux voetenbank, eventueel met een los blad erop, kan ook een functionele oplossing zijn, waarmee u zelfs ook nog een reserve zitplaats creëert.


De keuze van de kleuren van uw Leolux salontafel

De kleurlakken van de Leolux salontafels zijn in een enorm scala aan kleuren leverbaar. Deze lakken zijn van een hoge kwaliteit en heel praktisch in het gebruik. Vooral op de wat ruwere Spruzza-lak, vallen kleine krasjes niet op. De metalen onderstellen van veel Leolux salontafels zijn standaard verchroomd, maar u kunt deze ook vaak in een kleur geleverd krijgen.

De te kiezen kleur voor uw Leolux salontafel is natuurlijk afhankelijk van de situatie, uw wensen en het te bereiken effect. In het algemeen kan het soms een goed idee zijn om de kleur van de banken te kiezen als rustige basis, waarmee u structuur aanbrengt en met de eventuele kussens, de fauteuils en kleine tafeltjes te ‘springen’ met een selectie accentkleuren, die het geheel kleur geven. Mocht u dan willen wijzigen, dan hoeft u alleen maar wat de wat kleinere objecten aan te passen en kunt u daarmee een totaal ander kleurbeeld bereiken met dezelfde basis.


In het echt beleven van uw favoriete Leolux salontafel?

Als u de materialen, de leverbare kleuren en modellen Leolux salontafels in werkelijkheid wilt zien, bent u van harte welkom in onze showroom. Daar kunt u ook deskundige begeleiding krijgen bij uw keuze van uw Leolux salontafel.

In de showroom van Linéale in Rhenen is doorlopend een groot aantal modellen van de Leolux collectie te zien en te proberen. Kom gerust langs in Rhenen, waar we u graag gastvrij ontvangen!

U bent van harte welkom!

Tip: mailt u ons vast de configuratie en de uitvoering van de Leolux salontafels die uw interesse hebben, zodat wij met u kunnen meedenken of dit voor u de optimale keuze is.


Beleef onze Leolux Showroom!
  • Gratis advies van onze Leolux specialisten
  • Advies in relatie tot uw interieur
  • Balans in kleur, licht en ruimte
  • Ruime beleving van het Leolux assortiment
Steenoven 1 - 3911 TX Rhenen
(0317) 62 00 72
Niet alle gegevens zijn correct ingevoerd. Voer uw naam en e-mail adres in.
Kies uw datum Kies uw tijd
Menu
x