Leolux Relaxfauteuils

Leolux-Relaxfauteuils-saola
leolux-relaxfauteuil-caruzzo

Als u een Leolux relaxstoel: dan ‘zit’ u hier goed. Heel goed zelfs, want daar gaat Leoline over: goed en ‘relaxed’ zitten in een comfortabele fauteuil met een uitgebalanceerde vormgeving.

Leolux uit Venlo is al jaren het bekendste Nederlandse merk voor designmeubelen met een bijzonder goed zitcomfort van hoge kwaliteit.

Het actieve bedrijf is in 1934 begonnen als de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek. Ergens in de jaren zestig wordt de naam ‘ Leolux ’ de merknaam. Vooral vanaf 1982 groeit het bedrijf wel bijna 20 jaar heel sterk, zodat het marktleider is geworden in zijn segment voor de Nederlandse markt. Ook de export is dan belangrijk gegroeid.

Inmiddels is het een onderscheidend merk geworden, wat design, kunst en ambacht op een unieke wijze weet te combineren in een zeer diverse en comfortabele collectie. De media campagnes geven een samenbindend karakter aan de brede verzameling heel verschillende, eigenzinnige modellen.

Onder de bezielende leiding van diverse generaties Sanders, is dit mooie en sympathieke bedrijf is in de loop van de jaren gegroeid tot wat het nu is.

Laten we trots zijn op deze innovatieve functionele en elegante collectie Leolux relaxfauteuils van eigen bodem!

In de webshop van Leoline kunt u in deze collectie topmodellen zelf uw ideale uitvoering kiezen van uw favoriete model relaxfauteuil Leolux.


Unieke collectie comfortabele Leolux relaxfauteuils

Als er een nieuwe Leolux relaxstoel ontwikkeld moet worden, komt er een creatief proces op gang van ideeën van diverse designers, die de technische medewerkers van Leolux vaak voor grote uitdagingen plaatsen. Het is een complexe balans, waarbij steeds door prototypes de vorm, de functie, het materiaalgebruik, het comfort en de prijs met elkaar in overeenstemming moeten worden gebracht, met een consequent product als resultaat. Uiteindelijk moet dit voldoen aan de wensen van de beoogde doelgroep.

Zeker een relaxfauteuil, waarvan in de meeste gevallen de rug verstelbaar is en de zit vaak kan neigen, vraagt veel kennis over de ergonomie: de maten van het menselijk lichaam en alle facetten van het zitten, naast kennis over de technische mogelijkheden van het bewegen van de diverse onderdelen van het meubel, die aan de duurzaamheids eisen van een merk als Leolux moeten voldoen. Dan kan het model ook vaak nog draaien: zo komt er heel veel kijken bij het ontwikkelen van een Leolux relaxfauteuil.

Met de bovengenoemde criteria zijn we er nog niet: het model moet ook nog eens een karakteristiek ontwerp zijn met een specifieke vormgeving. En probeer dan ook maar eens een model te bedenken wat elegant blijft en een zwevend karakter heeft: uitdagingen genoeg!

Het is Leolux niet met één model gelukt, maar er is zelfs met een uitgebreide collectie van verschillende modellen met elk zijn eigen karakter. Hieraan kunnen we duidelijk zien, hoe innovatief en ingenieus de ontwerpen van de Leolux relax fauteuils zijn.

De modellen zijn heel divers en alle Leolux relax fauteuils kunnen helemaal naar uw wensen worden uitgevoerd, in vele soorten leer en stof, zodat u voor bijna iedere wens uw ideale uitvoering samen kunt stellen in de webshop van Leoline.

Na het invoeren van uw gewenste uitvoering, ziet u daar wat uw Leolux relax fauteuil kost in de soort en kleur stof of leer van uw keuze.


De keuze van het model relaxfauteuil Leolux

Enkele functies die de diverse Leolux relaxfauteuils hebben, zijn:

 • Draaibaar,
 • Neigbaar,
 • Verstelbare rug,
 • Geïntegreerde verstelbare voetenbank,
 • Electrisch bedienbare rug en voetenbank, al dan niet met accu,
 • Handbediende verstelling rug met de mogelijkheid om deze op de gewenste stand te fixeren
 • Apart, traploos, verstelbare hoofdsteun

Er zijn dus veel comfort opties, die u kunt uitproberen. Daarnaast heeft elk model zijn eigen karakter en comfort wat betreft de stevigheid of juist de softheid van de toegepaste vulmaterialen.


Het bekledingsmateriaal kiezen voor uw Leolux relax fauteuil

Welk jasje mag uw Leolux relax fauteuil krijgen: wordt het leer, liever een bekledingsstof of het luxe en sterke alcantara? Er zijn heel veel opties in al deze materialen.

Het meest duurzame bekledingsmateriaal is leer, maar misschien heeft stof uw voorkeur als u liever de zachte textuur voelt. En uw Leolux stoffen relaxfauteuil ervaart natuurlijk ‘warmer’, omdat stof uw lichaamstemperatuur minder geleidt dan leer.

De prijs van het model kan door de keuze voor stof of leer nogal variëren, waarbij leer meestal wat hoger uitkomt wat de prijs betreft.

En welke kwaliteit is dan de beste keuze voor uw Leolux leren relaxfauteuil, als het leer moet worden?

Er zijn leersoorten die goed zijn afgedekt en die daardoor niet zo gevoelig zijn voor verkleuren, vervuilen en langer hetzelfde karakter behouden als hoe u ze nieuw aanschaft. Dit is het gebruiksvriendelijke leer voor als u gaat voor optimaal gebruiksgemak in de situatie dat er intensief op de Leolux relaxstoel wordt gezeten.

Voor de liefhebbers van natuurleer, wat minder is afgedekt en gevoeliger voor verkleuren en gebruikssporen, is er ook genoeg keuze in de collectie. Dit is leer wat er ‘geleefd’ uit gaat zien met een veel natuurlijker karakter.

In keuze in soorten en kwaliteiten voor uw stoffen Leolux relax fauteuil zijn ook veel opties, die allemaal hun eigen karakter en prijsstelling hebben.


De keuze van de kleur van uw Leolux relaxfauteuil

Het kiezen van de juiste kleur voor uw Leolux fauteuil wordt vaak ervaren als één van de moeilijkste keuzes. Met de keuze van de kleur kunt u de impact van het karakter van uw Leolux fauteuil op de ruimte nog belangrijk beïnvloeden.

Voorbeeld: u wilt een wat vollere, comfortabele Leolux relaxfauteuil, maar de ruimte die beschikbaar is, is beperkt. Een oplossing kan dan zijn, om te kiezen voor een lichtere kleur, die niet teveel contrast heeft met de omgeving: hierdoor benadrukt u het volume minder. Als u een lichtgrijze vloer heeft en witte wanden, zal in dat geval donkerblauw, donkerbruin of zwart veel meer vullen dan ecru, lichtgrijs of een lichte zandkleur.

Maar ook als u houdt van intense sprankelende kleuren, poederachtige softe pasteltinten of vergrijsde kleurreeksen zijn er genoeg keuzemogelijkheden in zowel stof, als leer of alcantara.


Uw favoriete Leolux relaxfauteuil uitproberen?

Is het misschien tijd om de materialen, kleuren, en modellen van de Leolux relaxfauteuils nu in werkelijkheid eens te ervaren? En wilt u graag de zekerheid van een deskundige begeleiding bij uw keuze in Leolux relaxfauteuils?

In de showroom van Linéale in Rhenen is doorlopend een groot aantal modellen van de Leolux collectie te zien en te proberen. Komt u eens langs in onze ruime en sfeervolle showroom in Rhenen, waar we u graag gastvrij ontvangen om bij uw keuze te begeleiden. Daar kunt u op uw gemak komen proefzitten om uw optimale Leolux relaxfauteuil te kiezen, waar u jaren van gaat genieten!

U bent van harte welkom!

Tip: mailt u ons vast de configuratie en de uitvoering van de Leolux relaxfauteuil die uw interesse heeft, zodat wij met u kunnen meedenken of dit voor u de optimale keuze is.


Beleef onze Leolux Showroom!
 • Gratis advies van onze Leolux specialisten
 • Advies in relatie tot uw interieur
 • Balans in kleur, licht en ruimte
 • Ruime beleving van het Leolux assortiment
Steenoven 1 - 3911 TX Rhenen
(0317) 62 00 72
Niet alle gegevens zijn correct ingevoerd. Voer uw naam en e-mail adres in.
Kies uw datum Kies uw tijd
Menu
x