Leolux Parabolica Draaifauteuil


Dit bijzondere en dynamische draaimodel, wat op een positieve manier ‘nergens op lijkt’, is bedacht door Stefan Heiliger in 2008. Eigenlijk is dit geen fauteuil. Natuurlijk, je kunt er heel comfortabel in zitten, zelfs in liggen of op werken, maar in de eerste plaats is de Leolux Parabolica door de krachtige vorm een sculptuur, die een kunstvoorwerp vormt in uw ruimte. Door deze dynamische power krijgt uw hele interieur een verfrissende ‘draai’!

Professor Stefan Heiliger (Duitsland, 1941) ontwierp in 1996 zijn eerste model voor Leolux. De Leolux Parabolica fauteuil is in 2009 bekroond met een Red Dot Award, met een Good Design in 2010 en eveneens in 2010 kreeg dit ontwerp de onderscheiding als Goed Industrieel Ontwerp .

Het asymmetrische model van de Leolux Parabolica is zowel in een linkse als in een rechtse variant leverbaar. De dynamiek wordt versterkt, doordat de vorm van breed naar smal verloopt, en ook vanaf de wat lagere zitting, naar de wat hogere voetensteun.

Hoewel het een nadrukkelijk ongelijke vorm is, kan er in de ruimte toch een evenwicht worden bereikt, door twee Leolux Parabolica fauteuils naast elkaar toe te passen: een linkse en een rechtse versie. Die houden elkaar dan in balans, zodat het geheel in evenwicht blijft.


Het comfort van de Leolux Parabolica

De Leolux Parabolica is een aerodynamisch ontwerp, waarop je op wel drie manieren kunt zitten:

  • In de eerste plaats is het een gewone fauteuil, wanneer u met uw rug leunt tegen de hoge ronding aan de kant van de arm en met uw benen aan de lange kant gewoon de grond blijft raken.
  • Als u zich een kwartslag draait, kunt u als in een relaxfauteuil, gebruik maken van de voetensteun. Nu zit u met uw rug automatisch centraal in de holling van de rugleuning, die een uitstekend ondersteunende kuip blijkt te zijn.
  • U kunt zelfs nog verder draaien, zodat uw voeten aan de andere kant weer op de grond komen en dan heeft u zelfs een soort ‘tafeltje’ voor u: het laatste, horizontale deel van de armsteun kunt u dan gebruiken om uw boek of tablet op te leggen!

In al deze posities, kunt u ook nog eens om uw as draaien, vanwege de centrale draaiconstructie. De ronde voet wordt standaard geleverd in geborsteld aluminium. Tegen meerprijs kan deze ook worden geleverd in heel veel lakkleuren.


De kleuren bekleding van de Leolux Parabolica fauteuil

Door de opvallend afwijkende vorm, leent de Parabolica draaifauteuil zich er heel goed voor, om met een accentkleur leer bekleed, de eyecatcher in uw interieur te worden.

Dat hoeft niet eens in één kleur te zijn: de onder- en buitenkant kan apart worden gekozen van de band, die rondom het model loopt en deze kan weer anders zijn, dan de kleur van de binnenkant van de Parabolica.

Wij zijn u graag van dienst met een creatief en deskundig advies, om hiervoor in uw situatie de optimale oplossing en uitvoering te vinden.

Het kiezen van een unieke kleuruitvoering: dat is in de collectie van de uitgebreide mogelijkheden van Leolux leer geen enkel probleem.

Alleen de kwaliteit Senso leer heeft al 45 kleuren. Dit luxe leer met een royale dikte van ruim 1,5 millimeter heeft door het krimpeffect een wat robuuster karakter. Het is bestand tegen intensief gebruik en daarmee geschikt om toe te passen in een druk gezinsleven.

Ook het gladdere, elegante Bimardo leer is heel geschikt voor de Leolux Parabolica: dan wordt het model wat chiquer en dit leer voelt wat warmer aan, doordat het wat minder zwaar is afgedekt. De gebruikscategorie van dit leer is normaal tot intensief. In Bimardo leer zijn 18 kleuren leverbaar.

Verder zijn er nog de kwaliteiten Leolux leer: Wapiti, Ceras, Arkadia, Bronto en nog enkele zeer luxe en ook gevoeliger kwaliteiten leer met elk hun eigen kleurpallet.


De fabriek Leolux: inspirerende collectie unieke Leolux designmeubelen

De Parabolica fauteuils worden gemaakt in de fabriek van Leolux uit Venlo. Dit is al jaren het bekendste Nederlandse merk voor designmeubelen met een bijzonder goed zitcomfort van hoge kwaliteit.

Het innovatieve bedrijf is in 1934 begonnen als de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek. Ergens in de jaren zestig wordt ‘ Leolux ’ de merknaam. Vooral vanaf 1982 groeit het bedrijf wel bijna 20 jaar heel sterk, zodat inmiddels marktleider is in zijn segment voor de Nederlandse markt. Ook de export is belangrijk gegroeid.

Leolux is een onderscheidend merk geworden, wat design, ambacht en kunst op een unieke manier combineert in een zeer comfortabele en diverse collectie. Laten we trots zijn op deze innovatieve functionele en elegante collectie Leolux designmeubelen van eigen bodem!


Leoline webshop voor de configuratie van uw Leolux Parabolica

In de webshop van Leoline kunt u in deze collectie topmodellen zelf uw ideale uitvoering kiezen van uw favoriete uitvoering Leolux Parabolica.

De mogelijkheden zijn enorm uitgebreid en u kunt uw Leolux Parabolica fauteuil helemaal naar uw wensen kiezen, in vele soorten leer voor de verscillende delen, zodat u voor bijna iedere wens uw ideale uitvoering samen kunt stellen in de webshop van Leoline.

Na het invoeren van uw gewenste uitvoering, ziet u daar wat uw Leolux Parabolica fauteuil kost in de soort en kleur van het leer van uw keuze.


Uw favoriete Parabolica Leolux fauteuil uitproberen?

Het is zeker aan te raden om het zitcomfort te komen proberen in de inspirerende showroom van Linéale in Rhenen in de provincie Utrecht, dus centraal in het land. Daar kunt u op uw gemak uitproberen onder het genot van een kopje koffie of thee en u kunt er tegelijk deskundig advies krijgen, als u de Parabolica Leolux fauteuil aan uw wensen wilt aanpassen.

Rhenen is een mooi stadje en het ligt in een prachtige omgeving langs de Rijn, waar u ook heerlijk van de natuur kunt genieten, nadat u uw keuze heeft kunnen maken.

In de showroom van Linéale in Rhenen is doorlopend een groot aantal modellen van de Leolux collectie te zien en te proberen. Komt gerust eens langs in onze ruime en sfeervolle showroom in Rhenen. Daar ontvangen wij u gastvrij om bij uw keuze te begeleiden, als u dat wilt. U kunt op uw gemak komen proefzitten om uw optimale Parabolica Leolux fauteuil te kiezen, waar u jaren van gaat genieten!

U bent van harte welkom!

Tip: mailt u ons vast de configuratie en de uitvoering van de Parabolica Leolux fauteuils die uw interesse hebben, zodat wij met u kunnen meedenken of dit voor u de optimale keuze is.


Beleef onze Leolux Showroom!
  • Gratis advies van onze Leolux specialisten
  • Advies in relatie tot uw interieur
  • Balans in kleur, licht en ruimte
  • Ruime beleving van het Leolux assortiment
Steenoven 1 - 3911 TX Rhenen
(0317) 62 00 72
Niet alle gegevens zijn correct ingevoerd. Voer uw naam en e-mail adres in.
Kies uw datum Kies uw tijd
Menu
x