Leolux Pallone Fauteuil

Deze bekende icoon is misschien wel het beroemdste Leolux model. Het is een ontwerp van Roy de Scheemaker in samenwerking met Boonzaaijer/Mazairac en stamt uit 1989. De eerste modellen werden gepresenteerd in het toenmalige Huis van de Toekomst, ontworpen als futuristisch project over toekomstig wonen, door architect Cees Dam, op het terrein van het toenmalige Autotron te Drunen. Deze Pallone Leolux werd toen zelfs onderscheiden als Beste Nederlandse Meubelontwerp 1989.

In 1999 is de functie van het Huis van de Toekomst gewijzigd in een feestlocatie.

De Leolux Pallone is een aerodynamisch ontwerp, wat een uitmuntend zitcomfort heeft. Veel bezoekers van onze showroom, die nog nooit in het model hebben gezeten, zijn verrast over het comfort. Blijkbaar straalt de vormgeving niet uit, dat dit model zo heerlijk zit. Als je het probeert, merk je dat de helling van de zit en de stand van de rug, in combinatie met de licht gebogen holling ervan, waar je rug perfect door wordt opgevangen, een bijzonder comfortabele combinatie vormen.

Je hebt door de ronde vorm, ook voldoende vrijheid om op de zit te draaien en zijdelings tegen de rug aan te leunen. Daardoor heeft deze zwevende poef met rug nauwelijks beperkingen: je kunt er zelfs achterstevoren op zitten, waarbij je met je armen kunt leunen op de rug!

Optimale vrijheid dus en daardoor is dit model heel geschikt om midden in de ruimte te plaatsen. Of op een plaats waar je over de fauteuils heen naar de tuin wilt kunnen kijken: door de beperkte hoogte van 72 centimeter en het bescheiden formaat van de rug, kijk je er gemakkelijk overheen en langs heen.

Door het beperkte gewicht en het feit dat de rugleuning ook gemakkelijk als ‘handvat’ dienst kan doen, pak je de fauteuil eenvoudig op, om eventueel tijdelijk ergens anders te plaatsen in de ruimte.


De mogelijkheden in kleuren van de Leolux Pallone fauteuil

Het bijzondere, bijna humoristische karakter van dit model vraagt erom een kleuraccent in het interieur te mogen zijn. Dat is in de collectie van de uitgebreide mogelijkheden van Leolux leer geen enkel probleem.

Alleen de kwaliteit Senso leer heeft al 45 kleuren. Dit luxe leer met een royale dikte van ruim 1,5 millimeter heeft door het krimpeffect een wat robuuster karakter. Het is bestand tegen intensief gebruik en daarmee geschikt om toe te passen in een druk gezinsleven.

Ook het gladdere, elegante Bimardo leer is heel geschikt voor de Leolux Pallone: dan wordt het model wat chiquer en dit leer voelt wat warmer aan, doordat het wat minder zwaar is afgedekt. De gebruikscategorie van dit leer is normaal tot intensief. In Bimardo leer zijn 18 kleuren leverbaar.

Verder zijn er nog de kwaliteiten Leolux leer: Wapiti, Ceras, Arkadia, Bronto en nog enkele zeer luxe en ook gevoeliger kwaliteiten leer met elk hun eigen kleurpallet.

De rug van de Pallone Leolux kan in leer worden gekozen, maar deze kan ook in stof.


Leolux Pallone Limited

Dit zijn 11 kleurrijke samenstellingen die de stylisten van Leolux hebben geselecteerd in Senso leer. Deze samenstelling heeft een klein prijsvoordeel ten opzichte van een eigen samenstelling, wat ook geleverd kan worden.

Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van Leolux in 2009 zijn deze uitvoeringen voor het eerst mogelijk geworden met het middendeel van de zitting in een andere kleur, dan de beide zijkanten. De keuze moet wel binnen één leerkwaliteit worden gemaakt.


Leolux Pallone Family

Deze bijzondere en kleurrijke familie bestaat uit Leolux Pa’llone: fauteuil Pa, als de grootste en oorspronkelijke maat, Leolux Ma’llone: fauteuil Ma als de wat kleinere versie, Lill’one als kleinste model en de Leolux Pallone poef.

In deze serie zijn 3 kleurreeksen voorgeselecteerd, waaruit u uw keuze kunt maken. Enkele rugjes zijn in deze configuratie uitgevoerd in stof.


Leolux Viva Pallone

Recent zijn er ook nog negen 3-kleurige Viva Pallone uitvoeringen bijgekomen, als uitbreiding van de Limited editie. Er is inmiddels dus keuze genoeg!


De fabriek Leolux: inspirerende collectie unieke Leolux designmeubelen

De Pallone fauteuils worden gemaakt in de fabriek van Leolux uit Venlo. Dit is al jaren het bekendste Nederlandse merk voor designmeubelen met een bijzonder goed zitcomfort van hoge kwaliteit.

Het innovatieve bedrijf is in 1934 begonnen als de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek. Ergens in de jaren zestig wordt ‘ Leolux ’ de merknaam. Vooral vanaf 1982 groeit het bedrijf wel bijna 20 jaar heel sterk, zodat inmiddels marktleider is in zijn segment voor de Nederlandse markt. Ook de export is belangrijk gegroeid.

Leolux is een onderscheidend merk geworden, wat design, ambacht en kunst op een unieke manier combineert in een zeer comfortabele en diverse collectie. Laten we trots zijn op deze innovatieve functionele en elegante collectie Leolux designmeubelen van eigen bodem!


Leoline webshop voor de configuratie van uw Leolux Pallone

In de webshop van Leoline kunt u in deze collectie topmodellen zelf uw ideale uitvoering kiezen van uw favoriete uitvoering Leolux Pallone.

De mogelijkheden zijn enorm uitgebreid en u kunt uw Leolux Pallone fauteuil helemaal naar uw wensen kiezen, in vele soorten leer voor de zit of rug en stof alleen voor de rug, zodat u voor bijna iedere wens uw ideale uitvoering samen kunt stellen in de webshop van Leoline.

Na het invoeren van uw gewenste uitvoering, ziet u daar wat uw Leolux Pallone fauteuil kost in de soort en kleur stof of het leer van uw keuze.


Uw favoriete Leolux Pallone fauteuil uitproberen?

Het is zeker aan te raden om het zitcomfort te komen proberen in de inspirerende showroom van Linéale in Rhenen in de provincie Utrecht, dus centraal in het land. Daar kunt u op uw gemak uitproberen onder het genot van een kopje koffie of thee en u kunt er tegelijk deskundig advies krijgen, als u de Leolux Pallone fauteuil aan uw wensen wilt aanpassen.

Rhenen is een mooi stadje en het ligt in een prachtige omgeving langs de Rijn, waar u ook heerlijk van de natuur kunt genieten, nadat u uw keuze heeft kunnen maken.

In de showroom van Linéale in Rhenen is doorlopend een groot aantal modellen van de Leolux collectie te zien en te proberen. Komt gerust eens langs in onze ruime en sfeervolle showroom in Rhenen. Daar ontvangen wij u gastvrij om bij uw keuze te begeleiden, als u dat wilt. U kunt op uw gemak komen proefzitten om uw optimale Leolux Pallone fauteuil te kiezen, waar u jaren van gaat genieten!

U bent van harte welkom!

Tip: mailt u ons vast de configuratie en de uitvoering van de Leolux Pallone fauteuils die uw interesse hebben, zodat wij met u kunnen meedenken of dit voor u de optimale keuze is.


Beleef onze Leolux Showroom!
  • Gratis advies van onze Leolux specialisten
  • Advies in relatie tot uw interieur
  • Balans in kleur, licht en ruimte
  • Ruime beleving van het Leolux assortiment
Steenoven 1 - 3911 TX Rhenen
(0317) 62 00 72
Niet alle gegevens zijn correct ingevoerd. Voer uw naam en e-mail adres in.
Kies uw datum Kies uw tijd
Menu
x