Leolux Eetkamerstoelen

Leolux-Eetkamerstoelen-freyr
Leolux-Eetkamerstoelen-callas

Leoline: de webshop voor de keuze van uw Leolux eetkamerstoelen

Welkom op de site voor het kiezen van uw Leolux eetkamerstoel. Leolux is een bekend Nederlandse merk voor kwaliteits designmeubelen. Klein begonnen in 1932 als Zuid Nederlandsche Clubmeubelfabriek, tonen ze na de Tweede Wereldoorlog, rond 1958, al hun innovatieve karakter door Leolux meubels, die zijn ontworpen door Harry de Groot, te gaan produceren, als een nieuwe moderne collectie. Deze naam wordt al snel de bedrijfsnaam.

In de loop van de jaren groeit het bedrijf uit tot marktleider op zijn gebied. Er vinden vele innovaties in de collectie plaats, als afspiegeling van de steeds veranderende manier waarop we het wonen beleven. Het sympathieke bedrijf weet design, kunst, en ambacht op een unieke wijze te combineren in een vernieuwende collectie zeer diverse en comfortabele zitmeubelen.

In de webshop van Leoline ziet u alle mogelijkheden van Leolux eetkamerstoelen en kunt u deze naar uw eigen voorkeur selecteren.

Veel keuzemogelijkheden in Leolux eetkamerstoelen

Het ontstaan van een Leolux eetkamerstoel is een boeiend en complex proces van ideeën ontwikkelen en prototypes productierijp maken. De vorm, de constructie, de functie, het materiaalgebruik en uiteindelijk de prijs moeten allemaal leiden tot een consequent product, wat aansluit op de wensen van de beoogde doelgroep.

Omdat de collectie zo divers is, en alle Leolux eetkamerstoelen helemaal naar uw wensen kunnen worden uitgevoerd, in vele soorten leer en stof, kunt u voor nagenoeg elke situatie uw ideale uitvoering samenstellen in de webshop van Leoline.

U ziet daar eenvoudig wat een Leolux eetkamerstoel kost in de soort en kleur stof of leer van uw keuze.


De keuze van het model eetkamerfauteuil Leolux

De collectie heeft mogelijkheden van elegante, lichte en dus handzame stoelen op een luchtig metalen frame tot comfortabele kleine fauteuils, leverbaar met pootjes in vele kleuren of met wieltjes, die meer volume hebben en daardoor ook meer ruimte vereisen.

Als het model met wieltjes wordt geleverd, kunt u kiezen voor een geremde optie, waardoor de stoel niet rijdt als u erop zit. Zodra u opstaat, en uw gewicht de rem niet meer indrukt, is de stoel gemakkelijk te verrijden.

Welke van al deze mogelijkheden voor uw eetkamer de beste optie is, hangt in de eerste plaats af van het ruimtelijk effect wat u wilt bereiken.

Heeft u veel ruimte ter beschikking en moet de eethoek volume krijgen, zodat de beoogde ruimte prominent gevuld wordt met Leolux eetkamerstoelen ?

Of wilt u juist, vanwege de beperkte beschikbare ruimte, open modellen, die zweven en waaronder de vloer in het zicht blijft?

Moet het een strakke en kubistische basisvorm zijn? Of wilt u een dynamische of organische vorm, die een speelser effect geeft rond uw eetkamertafel?


De keuze van het comfort van uw Leolux eetkamerstoelen

Heel belangrijk bij het ontwerp en ook voor uw keuze is natuurlijk ook het zitcomfort. Bij elke Leolux eetkamerstoel is dit één van de belangrijkste criteria tijdens de ontwikkeling van het model.

Hierbij kunt u denken aan de keuze voor een eetkamerstoel met of zonder armen, de maatvoering, de stevigheid van de vulling, mag het frame wat veren of moet het juist op poten staan?, maar ook eventuele verstelmogelijkheid van de rug: want zelfs dat kan bij één model.

Het is zeker geen straf om op deze eetkamer fauteuil een avond te moeten zitten, als er tijdelijk een extra zitplaats nodig is bij uw zitgroep.

Elk model heeft hierin zijn eigen karakter en ook de verschillende opties om aan te passen aan uw wensen, zijn per model verschillend.

Het is zeker aan te raden om het zitcomfort te komen beleven op de prachtige showroom van Linéale in Rhenen: centraal in het land in de provincie Utrecht. Daar kunt u op uw gemak uitproberen onder het genot van een kopje koffie of thee en u kunt er tegelijk deskundig advies krijgen als u de Leolux eetkamerstoelen aan uw wensen wilt aanpassen.

Rhenen is een mooi stadje en het ligt in een prachtige omgeving langs de Rijn, waar u ook zeker van de natuur kunt genieten, nadat u uw keuze heeft kunnen maken.


De keuze van het bekledingsmateriaal van uw Leolux eetkamerstoelen

Kiest u voor leer, voor alcantara of voor een bekledingsstof? Er zijn voor uw Leolux eetkamer fauteuil heel veel mogelijkheden in al deze materialen.

Leer is het meest duurzame bekledingsmateriaal, maar stof kan ook een goede keuze zijn als u de zachte textuur de voorkeur geeft. En uw Leolux stoffen eetkamerfauteuil voelt natuurlijk ‘warmer’ aan, omdat het uw lichaamstemperatuur minder geleid dan leer.

De keuze voor stof of leer kan ook de prijs van het model soms fors beïnvloeden, waarbij leer meestal wat hoger uitkomt wat de prijs betreft.

En als het leer moet worden, welke kwaliteit is dan de beste keuze voor uw Leolux eetkamerfauteuil ?

Er zijn leersoorten die goed zijn afgedekt en die daardoor niet zo gevoelig zijn voor verkleuren, vervuilen en langer hetzelfde karakter behouden als hoe u ze nieuw aanschaft. Dit is het gebruiksvriendelijke leer voor als u gaat voor optimaal gebruiksgemak in de situatie dat er intensief op de Leolux eetkamerstoelen wordt geleefd.

De collectie heeft ook opties voor de liefhebbers van natuurleer, wat minder is afgedekt en gevoeliger voor verkleuren en gebruikssporen. Leer wat er ‘geleefd’ uit gaat zien met een veel natuurlijker karakter.

Ook in keuze in soorten en kwaliteiten voor uw Leolux stoffen eetkamerstoelen zijn veel mogelijkheden met allemaal hun eigen karakter en prijsstelling.

De indeling van uw eetkamer met uw Leolux eetkamerstoelen

Met het bepalen van de indeling van uw eetkamer zijn een aantal basisgegevens van belang, zoals een minimale breedte van 75 cm per stoel. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de positie van de tafelpoten. De ruimte die u nodig heeft om vanaf de eetkamertafel uw eetkamerstoel goed naar achteren te kunnen schuiven om in en uit te stappen, is minimaal 75 tot 80 cm. Als u dan aan tafel zit, kan er ook nog iemand achter de eetkamerstoel passeren.

Wanneer u de Leolux eetkamerfauteuils wilt combineren bij een bestaande eetkamertafel, is het ook belangrijk om de vrije beschikbare hoogte onder het blad goed te meten, zodat eventuele armleuningen onder het blad passen.


De keuze van de kleuren van uw Leolux eetkamerstoelen

Vaak is het kiezen van de juiste kleur voor uw Leolux eetkamerstoelen één van de moeilijkste hoofdstukken. Met de keuze van de kleur kunt u de impact van het karakter van uw Leolux eetkamerfauteuil op de ruimte nog belangrijk beïnvloeden.

Voorbeeld: uw voorkeur gaat uit naar een wat vollere, comfortabele Leolux eetkamer fauteuil, maar de beschikbare ruimte is beperkt. Dan kunt u kiezen voor een lichtere kleur die niet teveel contrast heeft met uw wand en de vloer om daardoor ervoor te zorgen dat u het volume niet benadrukt. Als u witte wanden heeft en een lichtgrijze vloer, zal in dat geval donkerblauw, donkerbruin of zwart veel meer vullen dan ecru, lichtgrijs of een lichte zandkleur.

Maar ook voor liefhebbers van een scala aan sprankelende intense kleuren, softe poederachtige pasteltinten of vergrijsde kleurreeksen zijn er genoeg keuzemogelijkheden in zowel stof, als alcantara of leer.

Als u niet wilt dat de set stoelen een saai geheel gaat vormen, of het ruimtelijk evenwicht door uw kleurkeuze voor alle stoelen verstoord dreigt te worden, kunt u ook kiezen voor een samenstelling van de set in 3 of meer verschillende kleuren. Een dergelijke samenstelling zal ervoor zorgen dat het geheel niet massaal overkomt. Het vinden van een juiste balans in de ruimte wordt hierdoor vaak veel gemakkelijker. Voor een goed advies hierin, denken wij graag met u mee in uw persoonlijke situatie.


Proefzitten op uw favoriete Leolux eetkamerfauteuil ?

U wilt de materialen, kleuren, en modellen Leolux eetkamerstoelen nu graag in werkelijkheid zien en voelen? En graag deskundige begeleiding bij uw keuze in Leolux eetkamerfauteuils?

In de showroom van Linéale in Rhenen is doorlopend een groot aantal modellen van de Leolux collectie te zien en te proberen. Kom gerust langs in onze ruime en sfeervolle showroom in Rhenen, waar we u graag gastvrij ontvangen om bij uw keuze te begeleiden. Daar kunt u op uw gemak komen proefzitten om uw optimale Leolux eetkamerfauteuil te kiezen, waar u jaren van gaat genieten!

U bent van harte welkom!

Tip: mailt u ons vast de configuratie en de uitvoering van de Leolux eetkamerstoelen die uw interesse hebben, zodat wij met u kunnen meedenken of dit voor u de optimale keuze is


Beleef onze Leolux Showroom!
  • Gratis advies van onze Leolux specialisten
  • Advies in relatie tot uw interieur
  • Balans in kleur, licht en ruimte
  • Ruime beleving van het Leolux assortiment
Steenoven 1 - 3911 TX Rhenen
(0317) 62 00 72
Niet alle gegevens zijn correct ingevoerd. Voer uw naam en e-mail adres in.
Kies uw datum Kies uw tijd
Menu
x