Leolux Bijzetttafels

Leolux-Bijzettafels-portello

Leoline: de webshop voor de optimale keuze van uw Leolux bijzettafel

U zoekt een Leolux bijzet tafel ?: dan heeft u hier het juiste adres gevonden. Bij Leoline kunt u alle modellen Leolux bijzettafels online bekijken en samenstellen in de door u gewenste uitvoering.

De innovatieve designmeubel fabrikant Leolux uit Venlo, is wel het meest bekende Nederlandse designmerk. Leolux biedt een uitgebreide collectie comfortabele zitmeubelen, maar ook salontafels, Leolux bijzettafels en hockers, poufs of voetenbanken. Daarmee brengen ze een karakteristieke en complete interieurbeleving op de markt in een hedendaagse vormgeving.

Begonnen als de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek in 1934, wordt de naam ‘ Leolux ’ ergens in de jaren zestig de merknaam. Vooral vanaf 1982 groeit het bedrijf wel bijna 20 jaar heel sterk, zodat het inmiddels marktleider is geworden in zijn segment voor de Nederlandse markt. Ook de export is dan belangrijk gegroeid.

Leolux is een onderscheidend merk geworden, wat design, kunst en ambacht op een unieke wijze weet te combineren in een zeer diverse en comfortabele collectie. De eigenzinnige media campagnes geven een samenbindend karakter aan de brede verzameling heel verschillende, unieke modellen.

Diverse generaties Sanders hebben op een bezielende manier leiding gegeven aan dit mooie en sympathieke bedrijf, wat in de loop van de tijd uitgegroeid is tot het bekende designmerk, wat het nu is.

In de webshop van Leoline kunt u in deze collectie topmodellen zelf uw ideale uitvoering kiezen van uw favoriete model Leolux bijzet tafel.


Brede collectie Leolux bijzettafels

De collectie heeft veel mogelijkheden in modellen, afmetingen, materialen en kleuren voor de handige Leolux bijzettafels. De verschillende modellen zijn door de diverse designers bedacht voor de uiteenlopende wensen van de doelgroep. In samenwerking met de afdeling productontwikkeling worden er eerst prototypes gemaakt, voordat het product zijn definitieve vorm krijgt.

Ze kunnen wat kleur en afwerking betreft helemaal aan uw wensen en uw situatie worden aangepast. De door u gewenste uivoering kunt u configureren in de webshop van Leoline.

U ziet daar in één oogopslag wat uw Leolux bijzettafel kost in de uitvoering van uw keuze.


De keuze van het model Leolux bijzettafel

De tijd van een grote zitgroepvullende salontafel in het midden met de twee ‘lampentafels’, zoals vroeger de sidetable of bijzettafel ook wel werd genoemd, aan weerszijden van de bank, is allang voorbij. Natuurlijk kan dit nog steeds geleverd worden, als uw voorkeur hiernaar uitgaat, maar er zijn steeds meer opties leverbaar die een speels en divers karakter van een verzameling of ‘nest’ verschillende Leolux bijzettafels kunnen vormen.

Als uw zitgroep veel vrije ruimte heeft in het centrum, zou u ook kunnen denken aan twee vierkante Leolux bijzetttafels met een ruimte ertussen, zodat je in het midden ertussendoor kunt lopen. Eventueel zou u ze ook nog diagonaal kunnen laten verspringen. Zo wordt het geheel niet te massief en houdt u voldoende bewegingsvrijheid over.

In tegenstelling tot de strakke oplossing, zoals hierboven beschreven, is er ook het speelse en juist vrije indelen: u laat het grote centrum juist leeg, behalve het plaatsen van kleinere sets tafeltjes op de plaats waar u ze nodig heeft. Deze plaats kan ook variëren: de kleine handzame tafeltjes zijn makkelijk te verzetten, waardoor er een steeds wisselende opstelling ontstaat.

Onderling brengt u tussen de verschillende Leolux bijzettafeltjes, binnen de set of het ‘nest’, juist zoveel mogelijk variatie aan qua kleuren en materialen. Het kan leuk zijn om ook wat hoogte verschillen toe te passen: zodat het geen saai geheel wordt. Om nog wat meer variatie aan te brengen, kunt u een met leer of stof beklede Leolux voetenbank toepassen. Dan heeft u gelijk een reserve zitplaats.


Het ‘live’ beleven van uw Leolux bijzettafel

Wij nodigen wij u bij deze uit om de vele mogelijkheden te komen bekijken op de prachtige showroom van Linéale in Rhenen. Dit mooie stadje ligt in het midden van het land, in het zuidoosten van de provincie Utrecht. Daar kunt u op uw gemak alles in het echt zien, onder het genot van een kopje koffie of thee, en u kunt er tegelijk deskundig advies krijgen als u de Leolux bijzettafel aan uw wensen wilt aanpassen.

De showroom ligt in een prachtige omgeving langs de Rijn, waar ook volop mogelijkheden zijn om van de natuur te genieten, nadat u uw keuze heeft kunnen maken.


De keuze van het materiaal voor uw Leolux houten bijzettafel

Wilt u een Leolux houten bijzettafel met een massief blad, zoals noten, eiken of kersen, of voor fineer of liever een van de vele kleuren gelakte bladen? En kiest u voor een gladde lak of liever voor een ruwer oppervlak, wat Spruzza heet? Er zijn heel veel mogelijkheden voor uw Leolux houten bijzettafel in al deze materialen, soms zijn meerdere materialen zelfs in combinatie in één model te bestellen.

Massief hout, zoals noten, eiken of kersen, wordt afgewerkt met olie of met een transparante lak. Het voordeel van een lak is dat het gemakkelijker is in het gebruik, omdat er minder snel vocht in het hout trekt. Als u echter een beschadiging aan de lak krijgt, is het niet zo eenvoudig zelf te herstellen.

Dan is massief hout, afgewerkt met olie, weer makkelijker: u kunt dan (plaatselijk) schuren en deze plek weer opnieuw van olie voorzien. Mocht de bijgewerkte plek een te groot kleurverschil geven met de rest van het blad, dan kunt u alsnog het hele blad schuren. Wanneer u daarna de olie weer in twee lagen opbrengt, is uw Leolux bijzettafel weer als nieuw!

(tip: schuurt u wel altijd in de richting van de houtnerf: nooit haaks erop)


Uw zitgroep indelen met Leolux bijzet tafel

Eerst is de vorm van de ruimte, de routing, de manier waarop u wilt zitten, waarnaar u zich wilt richten, zoals de open haard, het uitzicht en de TV van belang voor de indeling van uw zitgroep. Als u TV en open haard dicht bij elkaar kunt situeren, zodat u er gelijktijdig naar kunt kijken, voorkomt u problemen met de opstelling.

Er zijn standaard maten waarmee het goed is om rekening te houden, zoals: een hoofd inloop van de zitgroep: optimaal is minstens 80 cm. Een ideale maat tot de Leolux bijzettafel of salontafel is 45 cm. Dan hoeft u niet op te staan om iets van tafel te pakken en kan er nog net iemand passeren. Zo is het ook belangrijk een maximale afstand tussen de Leolux banken in acht te nemen, omdat het onderling contact anders verloren gaat, wanneer de afstand te groot wordt. In de meeste situaties is 4 tot 4,50 meter ruimte tussen de Leolux banken wel maximaal.

Nadat u heeft gekozen hoe de zitmeubelen komen te staan, kunt u de keuze van de Leolux bijzettafels hierop afstemmen. Er zijn globaal twee soorten oplossingen mogelijk: een rustige, statische oplossing met één of twee keer een vierkante Leolux houten bijzettafel in het midden, die de vrije ruimte grotendeels vullen en zo staan opgesteld, dat u ze vanuit alle posities als aflegvlak kunt gebruiken.

Maar u kunt ook kiezen voor veel vrije ruimte door alleen daar waar nodig, enkele kleine tafeltjes toe te passen. Die mogen dan juist veel onderling verschil hebben in hoogte, kleur en vorm. Hoe meer variatie, hoe beter. Een Leolux voetenbank, eventueel met een los blad erop, kan ook een functionele oplossing zijn, waarmee u zelfs ook nog een reserve zitplaats creëert.


De keuze van de kleuren van uw Leolux bijzettafel

De kleurlakken van de Leolux bijzettafel zijn in een enorm scala aan kleuren leverbaar. Deze lakken zijn van een hoge kwaliteit en heel praktisch in het gebruik. Vooral op de wat ruwere Spruzza-lak, vallen kleine krasjes niet op. De metalen onderstellen van veel Leolux bijzettafels zijn standaard verchroomd, maar u kunt deze ook vaak in een kleur geleverd krijgen.

De te kiezen kleur voor uw Leolux bijzettafel is natuurlijk afhankelijk van de situatie, uw wensen en het te bereiken effect. In het algemeen kan het soms een goed idee zijn om de kleur van de banken te kiezen als rustige basis, waarmee u structuur aanbrengt en met de eventuele kussens, de fauteuils en kleine tafeltjes te ‘springen’ met een selectie accentkleuren, die het geheel kleur geven. Mocht u dan willen wijzigen, dan hoeft u alleen maar wat de wat kleinere objecten aan te passen en kunt u daarmee een totaal ander kleurbeeld bereiken met dezelfde basis.


In het echt beleven van uw favoriete Leolux bijzettafel?

Als u de materialen, de leverbare kleuren en modellen voor de Leolux bijzettafel in werkelijkheid wilt zien, bent u van harte welkom in onze showroom. Daar kunt u ook onze deskundige begeleiding krijgen bij het kiezen van uw Leolux bijzettafel.

In de showroom van Linéale in Rhenen is doorlopend een groot aantal modellen van de Leolux collectie te zien en te proberen. Kom gerust langs in Rhenen, waar we u graag begeleiden!

U bent van harte welkom!

Tip: mailt u ons vast de configuratie en de uitvoering van de Leolux bijzettafel waar uw interesse naar uit gaat, zodat wij met u kunnen meedenken of dit voor u de optimale keuze is.


Beleef onze Leolux Showroom!
  • Gratis advies van onze Leolux specialisten
  • Advies in relatie tot uw interieur
  • Balans in kleur, licht en ruimte
  • Ruime beleving van het Leolux assortiment
Steenoven 1 - 3911 TX Rhenen
(0317) 62 00 72
Niet alle gegevens zijn correct ingevoerd. Voer uw naam en e-mail adres in.
Kies uw datum Kies uw tijd
Menu
x