Leolux Banken

Leolux-Bank-Azurro

Als u een Leolux bank zoekt, heeft u de juiste site gevonden. Leolux is met stip het meest bekende Nederlandse merk voor kwaliteits designmeubelen.

In 1934 startte dit bedrijf als de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek. Begin jaren zestig van de vorige eeuw wordt de naam ‘ Leolux ’ de merknaam. Vooral vanaf 1982 groeit het bedrijf wel bijna 20 jaar heel sterk, zodat in 2001 de omzet met liefst 500% is toegenomen!

Het is dan een onderscheidend merk geworden, wat design, kunst en ambacht op een karakteristieke wijze weet te combineren in een zeer diverse en comfortabele collectie.

De identiteit van dit sympathieke bedrijf is in de loop van de jaren ontstaan onder de bezieling van verschillende generaties Sanders. We mogen als Nederlanders best trots zijn op deze innovatieve functionele en elegante collectie Leolux banken van onze eigen bodem!

In de webshop van Leoline kunt u naar hartelust winkelen in deze collectie topmodellen en zelf uw ideale uitvoering kiezen.


Unieke collectie inspirerende Leolux banken

Het ontstaan van een Leolux bank is een boeiend en complex proces van ideeën ontwikkelen en stap-voor-stap prototypes productierijp maken. De vorm, de constructie, de functie, het materiaalgebruik en uiteindelijk de prijs moeten allemaal leiden tot een consequent product wat aansluit op de wensen van de beoogde doelgroep.

Er zijn wel meer dan 10 internationale ontwerpers betrokken (geweest) bij het ontwikkelen van karakteristieke Leolux bankstellen voor de zeer verschillende voorkeuren van de eindgebruikers. Bijna niets is individueler dan het interieur.

Omdat de collectie zo divers is, en alle Leolux banken helemaal naar uw wensen kunnen worden uitgevoerd, in vele soorten leer en stof, kunt u voor nagenoeg elke situatie uw ideale uitvoering samenstellen in de webshop van Leoline.

U ziet daar in één oogopslag wat uw Leolux bank kost in de soort en kleur stof of leer van uw keuze.


De keuze van het model bank Leolux

Enkele voorbeelden van specifieke kenmerken, welke diverse Leolux banken hebben, zijn:

 • Compacte, strakke en ruimtelijke vormgeving,
 • Actief zitcomfort,
 • Steun hoog in de rug,
 • Of juist een luie, diepe, lage en softe Leolux loungebank,
 • Elegante dynamische vormgeving,
 • Sculpturen die het best tot hun recht komen (midden) in de ruimte,
 • Verstelbaar comfort zoals aan te passen zitdiepte, scharnierende armen, instelbare rughoogte en –helling,
 • Flexibiliteit, zoals draaimodellen en rugleuningen die 90° om hun as kunnen draaien, zodat de gewone bank ineens een Leolux lounge bank wordt.

Welke van al deze mogelijkheden voor uw zitgroep de beste optie is, hangt in de eerste plaats af van het ruimtelijk effect wat u wilt bereiken.

Heeft u veel ruimte ter beschikking en moet de zitgroep volume krijgen, zodat de beoogde ruimte prominent gevuld wordt met een Leolux bankstel ?

Of wilt u juist, vanwege de beperkte beschikbare ruimte, een model wat zweeft en waaronder de vloer in het zicht blijft?

Moet het een strakke basisvorm zijn, die de muren van de ruimte volgt of er haaks op komt?

Of wilt u een dynamische sculptuur, die vrij in de ruimte als object juist los komt van de begrenzende muren?


De keuze van het comfort van uw Leolux bank

Heel belangrijk bij het ontwerp en ook voor uw keuze is natuurlijk ook het zitcomfort. Bij elke Leolux bank is dit één van de belangrijkste criteria tijdens de ontwikkeling van het model.

Hierbij kunt u denken aan de stevigheid van de vulling, maar ook de verhouding van de zitdiepte, de zithoogte en heel belangrijk: de helling van zowel de zit, als de rug. Elk model heeft hierin zijn eigen karakter en ook de verschillende opties om aan te passen aan uw wensen, zijn per model verschillend.

Er zijn zowel Leolux banken met een stevig, hoog en actief zitcomfort, waaruit u relatief gemakkelijk opstaat, als de luie, zachte en lagere Leolux loungebank, waar u meer in onderuit zakt.

Het is zeker aan te raden om het zitcomfort te komen beleven op de prachtige showroom van Linéale in Rhenen: centraal in het land in de provincie Utrecht. Daar kunt u op uw gemak uitproberen onder het genot van een kopje koffie of thee en u kunt er tegelijk deskundig advies krijgen als u de Leolux bank aan uw wensen wilt aanpassen.

Rhenen is een mooi klein stadje en het ligt in een prachtige omgeving langs de Rijn, waar u ook zeker van de natuur kunt genieten, nadat u uw keuze heeft kunnen maken.


De keuze van het bekledingsmateriaal van uw Leolux bank

Kiest u voor leer, voor alcantara of voor een bekledingsstof? Er zijn voor uw Leolux zitbank heel veel mogelijkheden in al deze materialen.

Leer is het meest duurzame bekledingsmateriaal, maar stof kan ook een goede keuze zijn als u de zachte textuur de voorkeur geeft. En uw Leolux stoffen bank voelt natuurlijk ‘warmer’ aan, omdat het uw lichaamstemperatuur minder geleid dan leer.

De keuze voor stof of leer kan ook de prijs van het model soms fors beïnvloeden, waarbij leer meestal wat hoger uitkomt wat de prijs betreft.

En als het leer moet worden, welke kwaliteit is dan de beste keuze voor uw Leolux leren bank ?

Er zijn leersoorten die goed zijn afgedekt en die daardoor niet zo gevoelig zijn voor verkleuren, vervuilen en langer hetzelfde karakter behouden als hoe u ze nieuw aanschaft. Dit is het gebruiksvriendelijke leer voor als u gaat voor optimaal gebruiksgemak in de situatie dat er intensief op de Leolux bank wordt geleefd.

De collectie heeft ook opties voor de liefhebbers van natuurleer, wat minder is afgedekt en gevoeliger voor verkleuren en gebruikssporen. Leer wat er ‘geleefd’ uit gaat zien met een veel natuurlijker karakter.

Ook in keuze in soorten en kwaliteiten voor uw Leolux stoffen bank zijn veel mogelijkheden met allemaal hun eigen karakter en prijsstelling.

De indeling van uw zitgroep met uw Leolux banken

Met het bepalen van de indeling van uw zitgroep zijn een aantal basisgegevens van belang zoals een eventueel uitzicht, een open haard (en hoe belangrijk is die?), de TV en natuurlijk het aantal zitplaatsen wat u wilt. Vaak is het slim om open haard en TV dicht bij elkaar te plaatsen, zodat u beide in dezelfde opstelling centraal heeft staan.

Natuurlijk is ook de vorm van de ruimte en de routing belangrijk. Er zijn vrij standaard maten zoals een hoofd inloop van de zitgroep: optimaal is minstens 80 cm. Een ideale maat tot de salontafel is 45 cm. Dan hoeft u niet op te staan om iets van tafel te pakken en kan er nog net iemand passeren. Zo is het ook belangrijk een maximale afstand tussen de Leolux banken in acht te nemen, omdat het onderling contact anders verloren gaat, wanneer de afstand te groot wordt. In de meeste situaties is 4 tot 4,50 meter ruimte tussen de Leolux banken wel maximaal.

Er zijn ook modellen die flexibel zijn in de indeling van uw zitgroep: als ze kunnen draaien of alleen de rug kan worden gedraaid. Vaak vereisen die wel wat meer vrije ruimte om goed toe te kunnen passen. Het kan wel een heel dynamische ‘draai’ aan uw indeling geven.


De keuze van de kleuren van uw Leolux banken

Vaak is het kiezen van de juiste kleur voor uw Leolux bank één van de moeilijkste hoofdstukken. Met de keuze van de kleur kunt u de impact van het karakter van uw Leolux bank op de ruimte nog belangrijk beïnvloeden.

Voorbeeld: uw voorkeur gaat uit naar een wat vollere, comfortabele Leolux lounge bank, maar de beschikbare ruimte is beperkt. Dan kunt u kiezen voor een lichtere kleur die niet teveel contrast heeft met uw wand en de vloer om daardoor ervoor te zorgen dat u het volume niet benadrukt. Als u witte wanden heeft en een lichtgrijze vloer, zal in dat geval donkerblauw, donkerbruin of zwart veel meer vullen dan ecru, lichtgrijs of een lichte zandkleur.

Maar ook voor liefhebbers van een scala aan sprankelende intense kleuren, softe poederachtige pasteltinten of vergrijsde kleurreeksen zijn er genoeg keuzemogelijkheden in zowel stof, als alcantara of leer.


Proefzitten op uw favoriete Leolux bank ?

U wilt de materialen, kleuren, en modellen Leolux banken nu graag in werkelijkheid zien en voelen? En graag deskundige begeleiding bij uw keuze in Leolux bankstellen?

In de showroom van Linéale in Rhenen is doorlopend een groot aantal modellen van de Leolux collectie te zien en te proberen. Kom gerust langs in onze ruime en sfeervolle showroom in Rhenen, waar we u graag gastvrij ontvangen om bij uw keuze te begeleiden. Daar kunt u op uw gemak komen proefzitten om uw optimale Leolux bank te kiezen, waar u jaren van gaat genieten!

U bent van harte welkom!


Tip: mailt u ons vast de configuratie en de uitvoering van de Leolux banken die uw interesse hebben, zodat wij met u kunnen meedenken of dit voor u de optimale keuze is


Beleef onze Leolux Showroom!
 • Gratis advies van onze Leolux specialisten
 • Advies in relatie tot uw interieur
 • Balans in kleur, licht en ruimte
 • Ruime beleving van het Leolux assortiment
Steenoven 1 - 3911 TX Rhenen
(0317) 62 00 72
Niet alle gegevens zijn correct ingevoerd. Voer uw naam en e-mail adres in.
Kies uw datum Kies uw tijd
Menu
x