De achtergrond van Leolux als Nederlands merk

Welkom op de site voor het kiezen van uw Leolux design meubel. Leolux is een bekend Nederlandse merk voor kwaliteits designmeubelen uit Venlo. Het bedrijf is klein begonnen in 1934 als Zuid Nederlandsche Clubmeubelfabriek.

Een aantal jaren na de Tweede Wereldoorlog, ergens rond 1958, laten ze al hun innovatieve karakter zien door Leolux meubels, die zijn ontworpen door Harry de Groot, te gaan produceren, als een moderne nieuwe collectie. De nieuwe naam Leolux van deze collectie wordt al snel de bedrijfsnaam.

In de loop van de jaren groeit het bedrijf, onder leiding van verschillende generaties Sanders, uit tot marktleider op zijn gebied. Er vinden vele innovaties in de collectie plaats, als afspiegeling van de steeds veranderende manier waarop we het wonen beleven. Het inmiddels ruim tachtig jarige sympathieke bedrijf weet design, kunst, en ambacht op een unieke wijze te combineren in een vernieuwende collectie zeer diverse en comfortabele zitmeubelen.

En juist die kwaliteit en dat comfort: dat is de unieke combinatie, die het succes van de collectie verklaart. Naast het meegaan met het nieuwe gevoel van wonen en leven, wat Leolux met behulp van vele internationale ontwerpers weet te vangen in designmeubelen die inspireren, is het een prestatie van formaat om zoveel moois te presenteren in één collectie. Binnen de collectie is ook weer veel variëteit: voor de verschillende doelgroepen, omdat lekker zitten zo persoonlijk is.

Omdat de dynamische collectie zich in de loop van de tijd als een kameleon weet aan te passen en te blijven vernieuwen, is het al jaren, inmiddels zelfs voor meerdere generaties een betrouwbaar merk geworden, wat actuele en duurzame producten ontwikkelt met een uniek en innovatief karakter, waaraan je je gaat hechten.

Wij krijgen regelmatig de vraag om modellen te herstofferen, die na wel 15 jaar gebruik, weer een nieuwe bekleding krijgen, om er nog eens 10 tot 15 jaar tegenaan te gaan. Vaak zijn die modellen inmiddels niet meer in collectie en kan de eigenaar er geen nieuw alternatief voor vinden, wat het oude model kan evenaren. Dat zegt toch wel genoeg?

In de webshop van Leoline ziet u alle mogelijkheden van Leolux designmeubelen en kunt u deze naar uw eigen voorkeur selecteren.


Veel keuzemogelijkheden in Leolux designmeubelen

Leolux heeft het model ontwikkeld en de keuzeopties erbij bepaald, maar u kiest zelf de uitvoering, kleur en afwerking. Elk meubel wordt tot in de details naar uw wensen uitgevoerd. Dit aanbieden van maatwerk tot in de details, vereist een geweldige logistieke organisatie van de Leolux fabriek.

Het ontstaan van een Leolux designmeubel is een boeiend en complex proces van ideeën ontwikkelen en prototypes productierijp maken. De vorm, de constructie, de functie, het materiaalgebruik en uiteindelijk de prijs moeten allemaal leiden tot een consequent product, wat aansluit op de wensen van de beoogde doelgroep.

Omdat de collectie zo divers is, en alle Leolux designmeubelen helemaal naar uw wensen kunnen worden uitgevoerd, in vele soorten leer en stof, kunt u voor nagenoeg elke situatie uw ideale uitvoering samenstellen in de webshop van Leoline. U ziet daar eenvoudig wat een Leolux designmeubel kost in de soort en kleur stof of leer van uw keuze.

Vooral de mogelijkheden in Leolux leer en de hoeveelheid beschikbare kleuren in ook nog eens diverse kwaliteiten, zijn bijzonder uitgebreid. Al deze opties hebben hun eigen karakter waardoor de keuzemogelijkheden ongeëvenaard zijn. En dan zijn er ook nog veel verschillende aanvullende opties per model, zoals een scala aan lakkleuren voor pootjes, diverse kleuren en soms speciale uitvoeringen voor sierstiksels, opties om zithoogtes, zitdiepte en stevigheid van de vulling te kiezen.

Beleven van uw favoriete Leolux designmeubel?

U wilt de materialen, kleuren, en modellen Leolux meubelen nu graag in werkelijkheid zien en voelen? En graag deskundige begeleiding bij uw keuze?

In de showroom van Linéale in Rhenen is doorlopend een groot aantal modellen van de Leolux collectie te zien en te proberen. Kom gerust langs in onze ruime en sfeervolle showroom in Rhenen, waar we u graag gastvrij ontvangen om bij uw keuze te begeleiden. Daar kunt u op uw gemak komen proefzitten om uw optimale Leolux designmeubel te kiezen, waar u jaren van gaat genieten!

U bent van harte welkom!


Beleef onze Leolux Showroom!
  • Gratis advies van onze Leolux specialisten
  • Advies in relatie tot uw interieur
  • Balans in kleur, licht en ruimte
  • Ruime beleving van het Leolux assortiment
Steenoven 1 - 3911 TX Rhenen
(0317) 62 00 72
Niet alle gegevens zijn correct ingevoerd. Voer uw naam en e-mail adres in.
Kies uw datum Kies uw tijd
Menu